Är vaping säker?

Är vaping säker? Sanningen om vaping

Vaping har varit kraftigt skisserat i 2019 som talar om den första “vape dödsfall” har uppstått. Dödsfall rapporteras i klustrade platser i USA har gjort många medier frågar om “vaping är säker?”
Vad är vaping

Väl uttryckt enkel, vaping är processen att värma en eLiquid som är en specialtillverkad icke tobaks lösning, som skapar ånga som sedan inhaleras genom en munbit. Det liknar effekten av rökning, men till skillnad från cigaretter, innebär ingen brännande, vilket minskar exponeringen för många tusen cancerframkallande ämnen. Cancerframkallande ämnen är cancerlänkade kemikalier. Och de är inte bara finns i tobak, vi vet nu, de skapas genom processen att bränna många objekt, inklusive toast.

Vaping utvecklades som en skade minsknings metod för att fortsätta få nikotin, men med en betydligt lägre grad av risk. Men just nu, medierna tyder på annat.

Elektroniska cigaretter har funnits sedan 2003, så dessa dödsfall tigga frågan:

Är de resultatet av år av ecig användning
Är de resultatet av någon kortsiktig reaktion

Beroende på vilken som är närmare knuten till resultatet, gör det möjligt för oss att bättre förstå om dessa risker är något värt att oroa sig för.
Så vad hände i USA?

Tja, cirka 60 personer hittills är kända för att ha dött av det som ursprungligen kallades “Mystery lung sjukdom”. Det har dokumenterats nu och rapporteras i USA av centrum för sjukdomskontroll och minskning, att dödsfallen samtidigt som en följd av användningen av en vaporiser, var faktiskt ett resultat av inandning av THC och CBD oljor-som är gjorda av fetter som inte är lösliga i vatten.

Hur dessa varierar från e-vätskor som man vapes att sluta röka, är att vape eLiquid eller ejuice, är löslig i vatten. Detta innebär, den mänskliga kroppen kan rensa bort e-vätskor vid inandning – fetter är dock en annan historia. Som fett är inte lösligt i vatten, när det inhaleras med hjälp av en vape kit, det kan leda till blockeringar i lungorna alveoler. Detta kan bygga upp och leda till andningssvikt och uppkomsten av “Lipoid pneumoni”. Evidentially, detta är vad som hände i USA.
Så vad betyder det för dem som använder vapes?

Tja, hittills har det inte förekommit några rapporterade olyckshändelser eller dödsfall från människor som använder vape kit med korrekt producerade, lagligt köpt e-vätskor. I Storbritannien och USA finns det ett antal rapporteringskrav för företag som gör vape juicer att informera sina nationella tillsynsmyndigheter. Detta säkerställer att endast säkra produkter används vid tillverkningen och att det finns ett pappers spår att följa om det uppstår problem.

Detta fungerar om inte vissa företag gör produkter olagligt. Skriv in cannabis olja vape patroner. Det är säkert att säga, att om jag sa till dig att sätta måla i en elektronisk cigarett, skulle du förstå varför det inte är säkert. Det är ett missbruk av ecig. Tja, så det verkar är att använda någon form av olja. Där förvirring uppstår, är att vissa konsumenter hänvisar till ejuicer som oljor-de är inte oljor.
Så är vaping säker?

Om du använder en elektronisk cigarett som det var tänkt, dvs: att inhalera korrekt producerade ejuicer från en konventionell butik, då som det står, de erbjuder fortfarande ett mycket säkrare alternativ till rökning. Storbritanniens Public Health Body Public Health England säger:

“Vaping är 95% säkrare än rökning”.

Om du väljer att missbruka en ecig och inhalera faktiska oljor som inte kan brytas ner i lungorna, då du kör den mycket verkliga risken för att skada dig själv. Det är vår ta på saken.

Men vad är det 5% inte säkrare än att röka allt om?

Tja detta var verkligen en lös term som används för att indikera att inte allt alltid kommer att vara 100% säkrare, till exempel, du inte riskerar en elektrisk brand med en cigarett. En dålig kvalitet vape Kit kan korta din El medan laddning i ditt hem och orsaka ett problem. Det enda de har gemensamt med cigaretter är närvaron av nikotin. Medan nikotin är giftigt i ren koncentrerad form, i ejuicer det är kraftigt urvattnade och representerar lite mer än tas emot via en nikotinplåster.
Berätta om nikotin då

Tja nikotin är en stimulerande och fungerar på hjärnan och nervsystemet på ett liknande sätt som koffein fungerar. Det kan höja ditt blodtryck och hjärtfrekvens, precis som en stark kaffe på morgonen eller en röd tjur skulle och medan det är beroendeframkallande, det är inte allmänt anses vara den viktigaste skadan elementet i rökning.