Nokias första smart TV

Nokia, det företag som tidigare har associerats mer än alla andra med utvecklingen av mobiltelefoner, tar sitt första steg på billig Smart TV marknaden med lanseringen av en 55-tums modell på marknaden i Indien. Det har ännu inte klargjorts om denna smarta TV har utvecklats och monterats helt av Nokia eller om Nokia har “lånat” sitt namn till en tredje part.

Den första Nokia Smart TV som har koden 55CAUHDN, kommer att vara tillgänglig från i morgon endast genom den indiska webbutik Flipkart med ett pris på ca €530. Den första Nokia smart TV har ett ANNONSER skärm med en diagonal av 139cm (55″), UHD LED, upplösning 4K 3840×2160, 10-bitars färgdjup, kontrast 1200:1 (statisk) och betraktningsvinkeln 178 grader. Uppdateringsfrekvensen vid 60Hz och ljusstyrkan vid 400 nits anses vara låg för denna smarta TV-kategori men tillfredsställande för prisnivån för den här TV: n.

Nokia 55CAUHDN använder Cortex-A53 quad-processor på 1GHz och Mali 450 Quad Core för grafik, har 2,25 GB minne, 16GB lagringsutrymme, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, en Ethernet-port, två USB-portar och tre HDMI-portar. En soundbar har installerats på undersidan och två högtalare, allt från JBL. Det körs med Android-TV-9.0 och Chromecast stöd och har Swefilmer från Dreamfilms möjlighet, Netflix och Hotstar appar förinstallerade.